Info spíše týkající se opět Južných Čiech bando, ale kdybyste tam náhodou byli a nebylo do čeho jako kudy z nudy večer, tak:

Již dnes

Fire Next Time a Surf Dads jsou na turné! Zahrají také v Českých Budějovicích

Až z Edmontonu dorazí 14. září do českobudějovického Velblouda punk-rockoví Fire Next Time. Přivezou si s sebou parťáky Surf Dads z Reginy. Tato živelná kombinace vám bezesporu zpříjemní prostředek pracovního týdne! Surf Dads

Fire Next Time jsou už minimálně na domácí půdě zavedenou značkou. Na kontě mají několik řadových alb a pěknou řádku divokých koncertů. Tato partička nakopává zadnice, ostatně 14. září vám to s chutí dokáže.

Surf Dads jsou pohodovější, ale i oni dokážou přidat plyn. Aktuálně prezentují nové EP Summer Vacation. Indie, rock, pop, punk… Voňavá směs, která dokáže jednoznačně pobavit.

Turné obou kapel je skutečně rozsáhlé. Zahrnuje například Německo, Dánsko či Anglii. V České republice se kluci ukážou kromě Českých Budějovic třeba v Plzni.

Akce ve Velbloudu začíná ve 20.30 hodin. Přijďte borcům udělat pořádný kotel!

KONTAKTY A ODKAZY:

Oficiální stránky Velbloud Music Baru – http://www.velbloud.info/

FB event – https://www.facebook.com/Music-Bar-Velbloud-192380137171

Dále pak:

Minority Sound a Postcards From Arkham odpálí své evropské turné ve Velbloudu

Dvě významné kapely tuzemské moderní rock/metalové scény vyráží už za několik dní na společné turné! Řeč je o Minority Sound a Postcards From Arkham, kteří své putování po evropských pódiích odstartují v Českých Budějovicích. 15. září rozpoutají peklo v klubu Velbloud.

OctodancePostcards From Arkham jsou kritiky velmi ceněnou kapelou, která dokonale pracuje s atmosférou. Jejich post-rock je jednoznačně strhující, plný emotivních momentů a gradace. Tahounem kapely je kytarista Marek Frodys Pytlík, který je známý například z Awrizis či doomové legendy Dissolving Of Prodigy.

Minority Sound jsou oproti svým kolegům přímočařejší. Jejich elektronikou prolezlý metal je epický, návykový a pořádně tvrdý. Poslední deska Drowner´s Dance čtveřici muzikantů, kteří sbírali zkušenosti v celé řadě kapel, zachycuje ve vrcholné formě. Bezesporu čelní představitelé elektro metalu u nás.

Octodance European Tour, které organizuje Metalgate, zahrnuje kromě České republiky například Rakousku či Polsko. Koncert ve Velbloudu startuje ve 20.30 hodin.

KONTAKTY A ODKAZY:

FB event: https://www.facebook.com/Music-Bar-Velbloud-192380137171

No a víkend:

Metalová palba ve Velbloudu! Ifa Metal Paradise nabídne Antigod, Ytivarg, But a Vihar

V sobotu 17. září se ve Velbloudu odehraje pěkná divočina! Na akci zvané Ifa Metal Paradise zařádí od 20 hodin hned čtyři kapely – Antigod, Ytivarg, But a Vihar.Ifa Metal

Antigod dnes platí za jednu z nejlepších thrash/deathových smeček u nás. Vlastně se není ani čemu divit – kapelu tvoří zkušení borci jako Hadgi (Disfigured Corpse), Ferenc (Disfigured Corpse) či Chymus (ex-Isacaarum). Jejich poslední fošna Wareligion je pořádně krvavou flákotou!

Českobudějovičtí Ytivarg pokračují v odkazu legendárních Isacaarum – kapelu táhne kytarista F.C. Vedle něj ale stojí i další známé postavy jihočeského metalového undergroundu – Micula Parva (ex-Ingrowing), Stanley (Agony) a Internerv (Ingrowing). Tato sestava je zárukou totálního grindového válce.

A na grindové vlně frčí i But, dnes bezesporu jeden z nejvýraznějších představitelů tohoto žánru nejenom na jihu Čech.

Čtvrtou kapelou na seznamu jsou domácí Vihar, kteří se pohybují na pomezí deathu a doomu. Zkušená partička navazuje na kultovní Age Of Storm, ve kterých působil zpěvák a kytarista Miloš Sokolík.

Jak název napovídá, akci pořádá Ifa neboli Petr Junek. Ten ve Velbloudu 29. září pokřtí svou třetí knihu nazvanou Hypnóza – Třetí velká destrukce.

KONTAKTY A ODKAZY:

Oficiální stránky Velbloud Music Baru – http://www.velbloud.info/

FB event – https://www.facebook.com/Music-Bar-Velbloud-192380137171

E-mail – agent@velbloud.info

Václav Votruba

Tak toľko od priatiel z Južných Čiech,

s pozdravom

Mathi