Máme tady další info z tábora In Motion Agency  ohledně ústeckých Adagio Funebre s poděkováním za jakékoliv využití zprávy a to, že:

S novou řadovou deskou Atrocity of Hadamar se brzy přihlásí o slovo severočeský metalový projekt Adagio Funebre, za kterým stojí skladatel a baskytarista David Hradílek. Novinka bude koncepční a hudebně se vzdálí ryze doomovému debutu Of Grief and Insanity.

Jedná se o speciální album, které vzniklo na základně mé vlastní knihy. Začal jsem ji psát už v době, kdy jsme komponovali první desku Adagio Funebre. Knihu, jež by se dala charakterizovat jako historicko-psychologický horror thriller, jsem zprvu napsal pouze v angličtině,“ říká David Hradílek, kterého fanoušci mohou znát z mnoha kapel – hrál například s Vidock či Törr.

David InnerSphere

David InnerSphere

Příběh se odehrává v období 2. světové války. „První část je situována do psychiatrické léčebny (neboli továrny na smrt) v Německu v letech 1941 a 1942. Hrůzy, které zde hlavní postava prožívá, jsem měl potřebu vyjádřit nejen literárně, ale i hudebně. Protože je příběh velice komplexní, na albu zazní celá řada nejrůznějších metalových žánrů, jejichž pojítkem je hororová atmosféra. Je zde ke slyšení black, death, heavy, thrash, doom a v neposlední řadě ambient. Tato část příběhu vznikla literárně také v češtině,“ zmiňuje David Hradílek.

Po dokončení mixu a masteringu alba budou Adagio Funebre hledat firmu, která by měla zájem tento projekt vydat. „Jednalo by se tedy o metalové koncepční album, u kterého by jako bonus mohla vyjít česká verze knížky,“ dodává autor, jenž má připravenou i druhou část knihy, kterou by v budoucnu také rád zhudebnil. Pracovní název je The Journey to Hadamar.

Kromě Davida se na albu podíleli zpěváci Johnny B z Idio Idio (natočil i kytary a postaral se o nahrání desky) a Miloš Headbanger Tollar z Demencia Mortalis. Na nahrávce dále hraje kytarista Wyrm – Alsius.

David Hradílek také informuje, že se v nedávné době dočasně přidal k plzeňské kapele Inner Sphere. První společný koncert se uskuteční 6. května v plzeňském klubu Jam.

Foto: archiv kapely

KONTAKTY A ODKAZY:

www.adagiofunebre.cz

https://www.facebook.com/adagiofunebre

adagiofunebreofficial@gmail.com

IMA: Václav Votruba

M.