Opět nás poctil Vašek se svým příspěvkem. Tentokrát se jedná o doomovou kapelku, která přináší novinku a se kterou je možné, pro ty, kteří je neznají ještě, se někde setkat, tak ať alespoň víte to pověstné „What’s ‚n‘ go!:

Svoji debutovou nahrávku dokončili minulý týden v západočeském Studiu Kdyně doom metaloví ABYSS z Chodské Lhoty. Fanoušci na desce, která vyjde zhruba v polovině září, naleznou osm skladeb. Ačkoliv se kapela ještě nedávno prezentovala se ženským zpěvem, nakonec se rozhodla pokračovat pouze s mužskými vokály. Jejich doom tedy potěší hlavně ty, kteří mají rádi jeho syrovější, respektive deathovější podobu.

„Máme z našeho debutu výborný pocit! Myslím si, že se nám podařilo dát dohromady velmi chytlavé melodie. Stejně tak i zajímavé texty,“ uvedl growlující bubeník Petr Faigl.

Texty také doznaly změny těsně před vstupem do studia. Kapela se na poslední chvíli rozhodla přejít z angličtiny na češtinu. „České texty jsou posluchatelnější. Všichni, co chodí na naše koncerty, říkají, že se k nám hodí více. Na češtinu tedy slýcháme jenom samá pozitiva, tudíž si myslím, že jsme udělali dobře,“ řekl Petr Faigl.

V angličtině zůstane alespoň název fošny – ESCAPE. Křest nahrávky se uskuteční 18. října v domažlickém klubu Death Magnetic. Kmotry nahrávky budou spříznění Dark Angels z Českých Budějovic.

Sestava kapely: Jiří Berky – basa, zpěv, Pavel Kilberger – kytara, Martin Valtr – kytara, Lukáš Klička – klávesy, Petr Faigl – bicí, growl, scream

Kontakt: www.bandzone.cz/abysschodskalhota (e-mail – abyssaci@seznam.cz)

Václav Votruba (In Motion Agency)

www.facebook.com/inmotionagency