V pátek, 29.11.2013 se v Hudebním klubu Schönthal konala akce pod názvem Hudební roční uzávěrka, kterou pořádal známý to ostravský rázovitý písničkář Václav Fajfr pro klubko svých věrných přátel a fanoušků.

Václav Fajfr

Václav Fajfr

Ač až na pár stolů byla místa klubu rezervována, zpočátku se nezdálo, že by šlo o hojnou účast. Ovšem prvotní zdání často klame a i když akce avízovaná původně na 18:00 hodin začala o něco později, tak s postupem času se klub zaplňoval.

Václav Fajfr se jako tradičně během svého, více než dvouhodinového vystoupení, prezentoval svými jak novými, tak i starými známými songy, jako třeba: Ano, pane premiére!, a jiné, které střídavě prokládal jak hrou na heligonku, tak i na kytaru.

V průběhu večera se zastavila i známá frýdecko-místecká písničkářská celebrita na výsluní René Souček,

který rovněž zpestřil toto, řekněme volné posezení nejen svými songy, kupodivu poprvé a asi jedinečně zde zazněl jeho hit Fajne-Mjesto namísto tradičního ukulele na kytaru, což asi stojí za důležitou zmínku. Dále pak Vodopád, Běta a jeho další hrané songy. Václava také doprovázel i klarinetista Pavel Jurčík.

René Souček, netradičně na kachofon.

René Souček, netradičně na kachofon.

I když se tentokrát žádné vstupné neplatilo, tak přeci jen se namísto něj někdy uprostřed, za pomoci Prezidentky oficiálního fanklubu Václava Fajfra, vážené paní Jany Vrbové, v průběhu večera vybralo vstupné dobrovolné, jehož konečná výše, tj. něco kolem 2700,- Kč poputuje či se připojí k následnému benefičnímu koncertu pro hematom-onkologii v areálu Sanatorii Klimkovice, o kterém jsme se rovněž nedávno na našem serveru zmíňovali a jenž se bude konat v následujících dnech.

Václav na závěr své letošní nelehké sezóny obdržel od svého fanclubu i pár zajímavých prezentů, ze kterých jako nejzajímavější přijde vypíchnout originální dosrt ve tvaru kytary, jenž by se dal nazvat i sladkým ukulele, jak budil věrohodnou podobu.

Krátký sestřih z tohoto velice zajímavého a veselého večera vám, stejně jako případný fotoreport, na který se můžete podívat, přinášíme zde:

Tolik krátce, o této se konající vůbec ne bezvýznamné akci.

Mathi