Jednou z akcí na závěr, v tomto předvánočním čase, o které se jistě bude opět dlouho, v jistých kruzích, hovořit a zároveň o ní v žádném jiném médiu nepadne ani zmínka, je pořádaný 4. Koncert v řadě,  fanouškovské kapely ostravského Baníku ČONÍK BAPI.

O vzniku a vůbec věcech, kolem této kapely jsme někdy létem udělali rozsáhlé a obsáhlé interview s Pakošem, z jehož hlavy vlastně celý tento nápad vzešel  někdy létem tohoto roku, při příležitosti nového, celkem úspěšného videoklipu skladby TLAK,  které si případně, pro osvěžení paměti, můžete při této příležitostí připomenout zde.

Ozzy Osbourne revival

Ozzy Osbourne revival

Ať si o tom myslí kdo chce co chce, ale z hlediska hudebního dění a poslání, že hudba je hlasem duše, i když si kdokoli, dle svého mínění s fotbalem pospojuje věci byť vedlejší, nicméně, od pradávna k němu neodmyslitelně patřící, tak není nad upřímnost a náhled do života a zákulisí fotbalu a o tom celém vlastně ČONÍK BAPI je.

Celý 4. Koncert, který se vlastně rodil za pochodu a na koleně, odstartoval v Sokolovně, v Ostravě-Muglinově, něco málo po 20.té hodině.

O start se postarali Ozzy Osbourne revival, které jsme viděli v loňském roce na Hlubina festu, typickými peckami starých Black Sabbath a později Ozzyho samotného. Část z tohoto vystoupení si lze poslechnout zde, v tomto krátkém shotu:

My jsme byli Pakošem požádání o zaznamenání celého koncertu ČONÍK BAPI na kameru a když jsme chvíli řešili problém s tím, kde náš, rádoby provizórní štáb umístíme, nakonec se vše vyřešilo.

Čoník Bapi

Čoník Bapi

Z avizovaných cca 250 lístků, jsme nakonec vydedukovali účast na akci kolem cca 170. ti lidí, převážně z řad skalních fanoušků a příznivců našeho fotbalového klubu, kteří se někdy kolem desáté namačkali do zmenšených prostor místní tělocvičny.

Právě, že to byla tělocvična, měl jsem jisté obavy o zvuku v sále, který v podstatě vesměs nebyl nikterak ozvučen, ale nakonec jisté úpravy a masy lidí snad tento zvukový neduh nakonec uvedly do docela přijatelné podoby a celá akce mohla postupně gradovat.

Dalším faktorem, proč se vlastně tento koncert konal, bylo i vydání 4.cd v řadě s názvem ÚLET, které se dalo zakoupit za pouhé kilo (100,- Kč) v předsálí a které si zároveň během večera odbylo svůj křest. Kmotry nemohl být nikdo jiný, než samotní fanoušci Kyby a Ondra  (pokud bych někoho opomněl, tak Sorry!). Následně akce pokračovala dál až do půlnočních hodin.

Pokud bych měl celý tento koncert hodnotit objektivně, tak i když počátek koncertu opravdu doslova připomínal atmosféru na fotbalovém utkání, asi lepší začátek si kapely nemohou přát, ať již mají jméno jakékoliv. Diváci byli skvělí, nicméně motat se před pódiem, to je o hubu. Nicméně, ty časy těchto tzv. pogujících tanců a narážeček, mám jaksi za sebou a taky, důležité je, případně nepřijít k úrazu, aby se nějaký ten report nemusel psát třeba za rok.

Pakoš

Pakoš

Atmosféru si nelze nic jiného, než vynachválit, zvuk na tělocvičnu byl nakonec vcelku solidní, snad trochu stínem, byl poněkud netradiční zakončení, kde mi možná chyběl nějaký ten gradující fade out. Ale na akci pořádanou poněkud na rychlo, ve spěchu a na koleně, jelikož se hospodskými kuloáry neslo, že Pakoš, tedy vlastně hlavní hvězda večera, ještě den předtím dodělával obaly na 4.cd, které obsahuje sedm skladeb a to jak nových, tak i nějakou tu starou pecku Asi dobrou věcí je, že i v těchto kruzích se udržuje zdravá ryzí solidarita, poněkud zcela vystihující ráz ostravského charakteru a místní kult a kulturu a i dokonce kulturistiku zdejších obyvatel Wink

Tolik bez cenzury, za akce, z níž si atmosféru a průběh můžete ještě více přiblížit i vy, kteří vím, že a proč si to budete prohlížet, ti z toho druhého břehu, rovněž účastníci prvního koncertu na Benátkách, v tomto přiloženém fotoreportu.

Co vám říct, mohli jste se stavit, tak cca 70 lístku možná ještě bylo k dispozici, ale jinak už Šťastné a veselé vánoce všem

s pozdravem: BANÍK PIČO!!!, tak zas někdy na Bazalech nebo jinde  Laughing \m/

Mathi

pozn.: případné komentáře, prosím uvádějte z technických důvodů  k příspěvku na nás facebook: PRYnCYPall.cz, děkujeme za pochopení.