Opět tady máme pár nových informací od Vaška ohledně hudebního dění:

Wasabi zveřejnili nové minialbum s názvem Život v ulitě

WasabiS novým promo CD se o slovo hlásí rocková smečka WASABI z Ústí nad Orlicí. Máte rádi svěží a osobitý rock s výbornými českými texty? V tom případě jste na správné adrese! Nahrávka Život v ulitě přináší tři přímočaré pecky, které navazují na dřívější tvorbu souboru, ale zároveň kapelu posouvají zase o kus dál.

Nahrávku, kterou WASABI pořídili v srpnu ve studiu SONO Records, naleznete ke stažení na www.bandzone.cz/wasabi. Pokud chcete mít doma fyzický nosič, stačí si ho za kilčo objednat na kapelním mailu wasabi-cz@seznam.cz.

„Za zmínku stojí i grafika obalu. Tenhle úžasnej titulní obrázek jsme našli na netu. Po detektivním pátrání jsme se dostali přímo k autorovi (Vitaliy Gonikman – USA – NY), který nám povolil obrázek použít pro náš booklet,“ zmínil baskytarista Láďa Dostál. „Ještě nám podle naší fotky nakreslil za jeden den karikaturu, která na význam obrázku krásně navazuje. Smekali jsme klobouky!“

WASABI vznikli v roce 2008. Nejdříve mastili covery známých i méně známých souborů, přičemž zhruba před dvěma lety se rozhodli věnovat hlavně vlastní muzice. Ve zkušebně vzniklo první demíčko, na které letos navázala novinková fošna Život v ulitě. Na té naleznete následující songy: Záleží mi na očích, Oddělený a Cuba Libre.

Sestava kapely: Petr Dostálek – zpěv, Pavel Horáček – kytara, Láďa Dostál – basa, Pavel Špinler – bicí, Roman Horský – kytara

Kontakt: www.bandzone.cz/wasabi (e-mail – wasabi-cz@seznam.cz)

Další tézetkou je, že:

Nové album Laudanum je pro Carpatii Castle odrazovým můstkem

Fanoušci mosteckých rockových melancholiků CARPATIA CASTLE se konečně dočkali! Na konci listopadu vyšlo dlouho očekávané debutové album Laudanum. Pokud jste se s CARPATIA CASTLE doposud nesetkali, vězte, že v drážkách nahrávky na vás čeká příjemný rock s hymnickými refrény a specifickou gotickou atmosférou. To vše s dominujícím ženským vokálem a českými texty.cd_laudanum

„Vydání prvního studiového alba je pro CARPATIA CASTLE pochodní hodnou následování do tmou zahalené budoucnosti, pomyslným světlonošem, odrazovým můstkem, ale zároveň také rozloučením s nejistou hudební minulostí,“ říká baskytarista Tomáš Pošvanc. Naráží tak na fakt, že ačkoliv idea CARPATIA CASTLE vznikla v první polovině devadesátých let, regulérní kapela z ní vykrystalizovala až před třemi lety.

Některé skladby z alba Laudanum fanoušci znají už z předchozích nahrávek. Nové verze však mají větší „drajv“ a vyzrálejší formu, na čemž má nemalý podíl i nová zpěvačka Veronika Seidlová, která do gotické družiny výborně zapadla! Kapela ve studiu nahrála všechny songy, kterými se v uplynulých dvou koncertních letech prezentovala – nechybí tak rocková zpověď Vampyre Requiem, hitová Julie či hymnický Hřích a krom skladeb nových i indicie na tvorbu budoucí.

Carpatia CastleNahrávka, na které naleznete patnáct skladeb, vyšla ve formě krásného digipacku. Pořídit si ji můžete jak na koncertech kapely, tak na kapelním mailu – obchod@carpatiacastle.cz.

Sestava kapely:

Veronika Seidlová – zpěv, Josef Wohlfahrt – kytara,zpěv , Zdeněk Svoboda – bicí, Milan Kubík – klávesy, Václav Pazdera – kytara,Tomáš Pošvanc – baskytara.

Kontakt: www.carpatiacastle.cz (e-mail – info@carpatiacastle.cz)

A nyní něco k pořádaným akcím:

HAND GRENADE, WARHAWK, SIN-DICK-8 – České Budějovice, mc Fabrika (21. prosince 2013)

Energická metalová nálož se chystá na českobudějovický Music club Fabrika. 21. prosince zde vystoupí trojice tuzemských kapel, které se nebojí jak tvrdších kytar, tak pořádných melodií. Těšit se můžete na HAND GRENADE, WARHAWK a SIN-DICK-8.Fabrika_HandGrenade_211213_A3_col

HAND GRENADE jsou momentálně pěkně našlápnutí. Koncertují takřka neustále, z čehož muzikanti nehodlají slevit ani v příštím roce, kdy vyrazí na turné společně s Harlej a Jaksi taksi. Kapela svůj nášup staví na klasických metalových kořenech, ale nebojí se ani moderních metal core vlivů. Texty jsou v češtině, což v případě HAND GRENADE funguje na výbornou! Určitě jedna z nejnadějnějších českých metalových kapel současnosti.

WARHAWK jsou zástupci melodičtější formy metalu. Zakládají si na výrazných klávesách, příjemných refrénech a ženském vokálu. Momentálně tato českobudějovická smečka připravuje nové album, které naváže na povedený dlouhohrající debut Depth Of Your Soul z roku 2011. Ve středu WARHAWK naleznete jednoho z nejtalentovanějších klávesistů v Čechách – Pavla Dvořáka.

Na ostřejší core strunu zahrají českobudějovičtí SIN-DICK-8. Ti letos fanouškům předhodili dvě nové a řádně valivé flákoty, které si můžete poslechnout například na Bandzone profilu kapely. Nahrávka vznikala ve Větřní ve studiu Loco a měla by být předzvěstí nového dlouhohrající matroše!

Akce s názvem Vánoční massacre vypukne v mc Fabrika ve 20.30. Vstupné je 99 korun!!!

ODKAZY:

HAND GRENADE – http://bandzone.cz/handgrenade

WARHAWK - http://bandzone.cz/warhawk

SIN-DICK-8 – http://bandzone.cz/sindick8

MC FABRIKA – www.mcfabrika.cz

FB UDÁLOST – https://www.facebook.com/events/260971177385034/

Tak tolik: Václav Votruba, www.inmotionagency.cz

od jinud

Mathi