Kluci z In Motion Agency nás opět zasypali spoustou zajímavých tipů nejenom o pořádaných akcích v tomto měsíci, ale i jiných informací z průběžného života některých dalších kapel. Pravda je, že momentálně se nám toho hromadí velice hodně ke zveřejnění a propagaci, takže spoustu věci nezbývá, než skumulovat dohromady. Takže se i může stát, že se mohou objevit místy i dva příspěvky denně:

A hned 22.2.2014, to jest, jak se tak koukám nyní na hodinky, od teď přesně za 11 dnů se nám sešly:

Kraj Jihočeský: STORYUM, BLACK VELVET SUICIDE – České Budějovice, mc Fabrika (22. února 2014)

Rocková mezinárodní smečka STORYUM se zastaví v rámci svého evropského turné v Českých Budějovicích! 22. února parta kolem nadaného multiinstrumentalisty Joe Janika zakotví v Music clubu Fabrika. V roli předskokanů se představí tuzemští BLACK VELVET SUICIDE. Fabrika_Storyum_220214_A3

STORYUM mají kořeny v Maďarsku a na Slovensku. Svým způsobem se jedná o Janikův projekt, který ale pravidelně koncertuje. Živou sestavu mimo jiné doplňuje výborná zpěvačka Džana, která se blýskla například ve skladbě Virus, ke které na konci minulého roku vznikl i videoklip. Kapela sází na moderní vyznění, velkou dávku melodií a vzdušné aranže. Zároveň kytaristé umí i pořádně hrábnout do strun, takže STORYUM musí potěšit i fanoušky tvrdšího rocku.

Debutové album STORYUM vydali v roce 2010, kdy se jich ujal label Ravenhearts Record. Na rok 2013 si kapela připravila dva singly – Turn Me On a již zmiňovaný Virus.

STORYUM patří k zajímavým zástupcům mladé evropské rockové scény. Jejich koncerty jsou sázkou na jistotu, proto byste ve Fabrice neměli chybět!

BLACK VELVET SUICIDE zastupují českobudějovickou rockovou scénu. Kluci fungují od roku 2009, přičemž za sebou mají plno koncertů po celé republice a dvě studiové nahrávky. BLACK VELVET SUICIDE vznikli na troskách souboru The Pilots. Ve Fabrice kapela hodlá předvést několik nových skladeb!

Jestliže si chcete poslechnout, jak kvalitní rockovou muziku produkují naši východní sousedé, nezapomeňte 22. února do českobudějovické Fabriky dorazit! Start je ve 21 hodin.

ODKAZY:

STORYUM (SK / HU) http://storyum.net/

https://www.facebook.com/storyum

BLACK VELVET SUICIDE (CZ) http://bandzone.cz/bvs

https://cs-cz.facebook.com/pages/Black-Velvet-Suicide/188479363936

MC FABRIKA     www.mcfabrika.cz

Kraj Olomoucký, pro ty, kteří se chtějí tradičně zaplesat, v týž den, upozorňujeme na konaný

ROCKOVÝ PLES – Pavilón A Flora, Olomouc (22. 2. 2014)

Dlouhé šaty, smoking… Oblečení na ples málokdo podceňuje! Řada lidí chce oslňovat, dávat na odiv své nejlepší oblečení, vybrané značky a tak dále. Nic takového ale nebudete potřebovat 22. února! Naopak, vyndejte ze skříně odrbanou džísku, pořádné černé triko, nějaký ten řetěz a vyražte do Olomouce na Rockový ples!

Rockový plesNa akci, jež vypukne v 19.00 hodin na Výstavišti Flora (pavilón A), vystoupí čtyři kapely. Tou nejznámější je kultovní parta Abraxas, která je na scéně již od roku 1976. Ačkoliv byla kapela hodně ovlivněná takzvanou novou vlnou, legendární nahrávky Box a Manéž z první poloviny 80. let patří dodnes do zlatého fondu tuzemského rocku. Slávek Janda či Míra Imrich ale v žádném případě nežijí pouze z minulosti, Abraxas stále točí nové desky a hrají naplno.

Známé rockové pecky zahraje letitá kapela Cimrmanovo Torzo, která má kořeny až hluboko v 60. letech. Známá formace má v repertoáru hlavně skladby Jethro Tull. Pokud se už tedy nemůžete dočkat červnového vystoupení Jethro Tull na olomouckém Bounty Rock Cafe Open Air, Cimrmanovo Torzo vám čekání alespoň trošku zpříjemní.

Na Rockovém plesu vystoupí také dva revivaly – AC/DC Bon Scott Memorial Band a slovenský Guns ´n´ Roses Tribute Band.

Na místě bude zhruba 650 míst k sezení u stolů. Lístky si můžete v předprodeji koupit v olomouckém informačním centru, či v Bounty Rock Cafe. Cena je 250 korun.

ODKAZY:

BOUNTY ROCK CAFE – http://www.bountyrockcafe.cz/

FB UDÁLOST – https://www.facebook.com/events/265716623576463/?fref=ts

Z dalších případných pozdějších tipů na výlet tady máme:

Jihočesko: RUN OVER DOGS, IDIOT PRINCIP – České Budějovice, mc Fabrika (26. února 2014)

Že maďarská rocková scéna není jenom o kapelách Omega či Kartago, hodlají na svém evropském turné, které začíná 25. února, demonstrovat RUN OVER DOGS. Syrové kytary, našlapaná rytmika, dynamické skladby… Jestli máte rádi alternativnější rockovou muziku, tato kapela vás převálcuje! 26. února zavítá do českobudějovického Music clubu Fabrika! Fabrika_Run_Over_Dogs_260214_A3

Turné zahrnuje Anglii, Německo či třeba Francii. České Budějovice jsou na seznamu koncertů hned na druhém místě. Pokud si chcete u RUN OVER DOGS zapařit, neměli byste příliš váhat, protože hned druhý den se už kapela bude nacházet v Berlíně. A ačkoliv se RUN OVER DOGS na závěr turné ještě do Čech vrátí, zastávka ve Fabrice bude jediná na jihu Čech.

Jako support se ve Fabrice představí domácí punková kapela IDIOT PRINCIP. Kluci fungují od roku 2005 a na kontě mají tři studiové nahrávky, přičemž ta poslední je z roku 2009. Album tehdy vyšlo u známého punkového labelu Cecek records. IDIOT PRINCIP hrají uvolněný a přímočarý rokec. Zkrátka žádná věda, hlavně, když to pořádně šlape!

Večírek s RUN OVER DOGS a IDIOT PRINCIP vypukne ve 21 hodin! Těšte se na alternativní rock světové kvality a maximální nasazení…

ODKAZY:

RUN OVER DOGS – https://www.facebook.com/runoverdogs?fref=ts

IDIOT PRINCIP – http://bandzone.cz/idiotprincip

MC FABRIKA – www.mcfabrika.cz

* * *

Olomoucko: WHITESNAKE REVIVAL UNPLUGGED – Bounty Rock Cafe, Olomouc (28. 2. 2014)

Když v roce 1997 vydali Whitesnake komorní akustické album Starkers In Tokyo, nejednomu fanouškovi vyrazili dech. Známé skladby totiž nabraly úplně jiný ráz a ukázaly kapelu v novém světle, které nebylo vůbec špatné. Podobnou atmosféru, jako měl legendární koncert v Japonsku, budete moci zažít na konci února v olomouckém Bounty Rock Cafe. Ačkoliv vám nezazpívá samotný David Coverdale, věřte, že jeho český následovník Radek Zíka vás svým procítěným projevem dostane. Na kytaru ho doprovodí Pavel Navrátil.

Whitesnake RevivalRadek Zíka patří jednoznačně k nejvýraznějším tuzemským rockovým zpěvákům. V západních Čechách ho fanoušci znají hlavně díky působení v kultovním Extra Bandu, se kterým nahrál několik nezapomenutelných hitů, jež se dodnes hrají v rádiích. Od roku 2005 se také nachází v sestavě oblíbené pražské rockové smečky ParadeMarche. S Whitesnake Revival vystupuje už mnoho let a sklízí zasloužený obdiv po celé republice. Podobný hlas, plné nasazení a hlavně opravdová láska k originálu… Pokud chcete slyšet revival, který je skutečně hraný od srdce, nenechte si Whitesnake Revival ujít!

Zkušeným mazákem je i kytarista Pavel Navrátil. S Radkem Zíkou se potkal ve zmiňovaném Extra Bandu. Působil ale také v plzeňském Gepardu.

A jaké skladby tvoří repertoár Whitesnake Revival Unplugged? Například Here I Go Again, Is This Love či Fool For Your Loving. Muzikanti nezapomínají ani na Coverdalovu výbornou sólovku Into The Light z roku 2000, či na nepříliš známé bluesové album Whitesnake Restless Heart.

Intimní, avšak strhující… Takový bude koncert Whitesnake Revival Unplugged, který se v Bounty Rock Cafe uskuteční 28. února. Začátek je naplánovaný na 20.00 hodin.

Foto: archiv Bounty Rock Cafe (Ivo Kotas)

ODKAZY:

BOUNTY ROCK CAFE – http://www.bountyrockcafe.cz/

VÍTKOVO KVARTETO – Bounty Rock Cafe, Olomouc (1. 3. 2014)

Legendární pražskou rockovou kapelu VÍTKOVO KVARTETO bude začátkem března hostit Olomouc. Kultovní muzikanti, kteří vystupují již od začátku 80. let, zahrají v Bounty Rock Cafe, a to v sobotu 1. března od 20.00 hodin.

VÍTKOVO KVARTETO patří k výrazným souborům české rockové scény. V jejich muzice se zajímavě kloubí hard rocková syrovost s náznaky takzvané nové vlny. Nezapomenutelné jsou pak odlehčené texty, z nichž některé takřka zlidověly. O kapele se v začátcích šeptalo také kvůli šílené pódiové image, která u některých seriózních muzikantů možná vzbuzovala hrůzu, avšak lidé si ji zamilovali. Vítkovo kvarteto

Dodnes je VÍTKOVO KVARTETO považováno za jednu z nejlepších koncertních kapel 80. let. Není se čemu divit, jejich živáky měly „drajv“ a punc něčeho ojedinělého. Hlavně byly neskutečně divoké! Nemluvme ale v minulém čase… Pánové mají šťávu stále, o čemž se fanoušci přesvědčují jak na klubových akcích, tak na letních festivalech! Pražští démoni se zkrátka ničeho nebojí a na pódiu ze sebe vydávají všechno…

„Bigbítové dunění není žádné umění,“ zpívají už roky Vítkovci, kteří jsou pořád nesmírně populární, a to i u mladého publika. Právě to dunění jim jde skutečně ukázkově! Jsou jak utržení ze řetězu, originální, možná i nadčasoví… A stále nesmírně zábavní. Přijďte je podpořit do Bounty Rock Cafe!

Foto: www.vitkovokvarteto.cz

ODKAZY:

BOUNTY ROCK CAFE – http://www.bountyrockcafe.cz/

VÍTKOVO KVARTETO – http://www.vitkovokvarteto.cz/

Václav Votruba

ima.promotion@gmail.com

Tak tolik zas na chvíli odjinud,

Mathi