Tak tady máme, řekl bych, druhé aktivnější narozeniny či výročí spuštění nového webu našeho cirka sedmilétého informativního kulturního serveru., který nám pomalu zraje, rok do roku stejně tak, jako nějaký kvalitní destilát. Takže bychom si vlastně archivně mohli dát *******.

Trochu jsem polevil z představy, vyplňovat jistý prostor jednou za čtvrtletí, myslím si anebo jsem přišel na to, že jednou ročně, krátce, to vzhledem k množství různých akcí a také i k jistým časovým indispozicím bude klidně stačit jen jednou ročně. Načež jsem se této zásady začal držet. 3logo_PRYnCYPall_cz

Každý rok je jiný a ten druhý byl, dá se říct, poněkud divočejší.

Ano, začal s námi spolupracovat Johny, který má dlouholeté bohaté zkušenosti s recenzemi alb. Řekli jsme si, a jsme rádi, že nám kapely poskytuji svou důvěru a sem tam nám dají, pošlou či si zakoupíme jejích čerstvé cd k recenzi. Inu, proč to Johnymu upírat a brát mu právo na tuto oblast, když se toho tak vehementně a dobře ochotně chopil v té první vlně. Každopádně jsme na tomto začali stavět a pokračovat. Nicméně, Johny se nám oženil, v práci dostal přidáno (práce) a ani neměl čas najednou, když začal pracovat od nevidím do nevidím, se podívat tak často na nějakou akci, jako dříve. Ale ZÓNU A si ujít nenechá a taky už maká na té další vlně cd, která je vlastně již na spadnutí. Jo, trochu to čekání možná ještě prodloužilo poslední vyzískané cd Vildy Čoka. Ale uvidíme, Johny říkal: Tak něco je úplně super, něco už mám naposlouchané a tak nějak průběžně v týdnu, dvou ti to pošlu a tím jsme se momentálně rozloučili.

Trochu, což nás také těší, zaplňujeme prostor i mimoostravským kulturním děním a to vlastně díky Vaškovi Votrubovi z In Motion Agency, který se k nám nějak na dálku přidal a zásobuje nás i jinými zajímavostmi z oblasti hudby. Pravda, někdo tomu hudba říkat zrovna nemusí, ale pořád je to umění a kdo chce, tak ten si to, umělecké, vždycky najde. Takže díky, protože vlastně začátkem či tak na sklonku roku loňského a té druhé sezóny nám vyšel právě Vilda Čok vstříc s tím, že jestli chceme, tak můžeme spáchat nějaké to interview.

http://www.pryncypall.cz/newweb/2014/01/interview-novorocni-projev-vilema-coka/

No, ono další slavnou osobnost, co více si přát, že?

Ale ne vše se povede a jisté interní zásahy a změny přeruší některé dávné vazby pomoci odkazů a štítků a tak. No. i s tím je třeba počítat.

Když tedy Johny tak nějak vypadl z onoho kolotoče, tak se k nám přidala Kristýnka, mladá to teprve teenagerka, ale rozhodně docela skvělá posila. Která myslím si, že také píše velice věcně a dobře. A hudbě taky rozumí, když hraje v nějaké té grupě a když o ní jeden blíže nejmenovaný hudební konzervatorista řekl, že je dost skromná a dobrá, tak to také určitě bude nějaká známka zaručené kvality.

No a my s Chicem? Tak trochu ten rok vzal poněkud jiný spád a byli jsme zainteresováni do něčeho o čem jsme jako že věděli, že se něco děje, ale že to bude chtít ještě čas a ten čas nadešel a vykrystalizoval právě, že také minulý měsíc. Takže určitě zase nějaké změny přijdou, vlastně jsou, protože pořád se vše mění a každá náhla nová věc každopádně zasáhne a je třeba se tomu nějak přizpůsobovat. A taky jsme měli i smutné záležitosti, jako že jsme se rozloučili s Pepou Streichlem, kterýžto po rozhovoru s ním, nás také pozýval do svého čerstvě rozjetého klubu a pak další spojené právě s tím naším dvouletým aktivním působením, či nějaké pravidelné nepochopitelné oplétačky s místními příslušníky policie městské a to tak všechno jedno s druhým.

DSCN9930Na druhé straně zase jsme získali k našemu banneru i modelku, což našemu promu jistě trochu pozvedlo na zájmu a prestiži. A také určitě i mezinárodně, jelikož Chico občas tíhne k jistým výjezdům. A já zase se taky ještě snažím nějak něco v té hudbě prubnout, takže to zase bude kdo ví jaké. Určitě i u nás to bude zajímavé tím časem. A to ještě Pepové cosi… ale o tom zase někdy jindy…

Samozřejmě, že i umělcům se musí někdy vyjít vstříc, protože nikdo není zcela dokonalý a někdy se taky něco nepovede jednou tak, jak se to daří vesměs. Co si budeme lhát. Proto také na jeden podnět jednoho nejmenovaného umělce, interpreta, mi přišlo originální dělat krátké sestřihy s akcí. Tedy krátké, ono jak kdy a jak to chytne a taky, jsou i jiné požadavky ze stran jiných lidí a to vše pak v jedné kostce se anebo by se mělo odrazit právě zde. A taky, člověk pokud chce aby něco bylo dobré, nemusí to být zrovna perfektní, ale dobré, tak se nějak zdokonaluje průběžně.

Takže to tak z našeho letošního opendooru a uvidíme jaký bude ten třetí rok. Kde se samozřejmě, i jak to přijde, budeme chtít věnovat tradičním pořádaným akcím a pak i těm, co nás tak různě napadnou, přepadnou anebo když už vážně nebude nikdo mít do čeho píchnout.

Cíle. No ty jsou jasné, tím prvním je pokořit konečně tu hranici sledovanosti 50.000 a pak taky zůstat stále tím, jak víme z kuloáru, považovaným férovým médiem a tím bych to tak nějak uzavřel.

Díky za přízeň ze všech stran a určitě se zase bude třeba těšit na něco, co si nikde v trafice nekoupíte a to jsou obvykle právě ony informace. Rock On \m/

Mathi