ČONÍK BAPI – Úlet

CD / 2013

Dát opavákovi na recenzi cd kapely ČONÍK BAPI, jejíž texty jsou přímo spjaty s klubem FCB, toť pro recenzenta jasný střet zájmu. Strhám-li nahrávku, můžu se po Ostravě pohybovat tak akorát jako lovná zvěř. Vyzdvihnu-li nahrávku do nebes, budu za Jidáše doma v Opavě. :-D . Opravdu tvrdý oříšek. Ale co, nepřátel se nelekejme a na množství nehleďme :-DScan0193

Čoník Bapi jsou v Ostravě a mezi fandy FCB už fenomén a ukažte mi klub v Čr, který cíleně opěvuje kapela složená z fans klubu. Nevím o žádné jiné. Navíc hudba je na úrovni, Bilosova slabost pro Motörhead se zase projevila.

Kapitolou samou o sobě jsou texty. Směju se při poslechu od začátku do konce a o to hlavně jde.  Zábava, fotbal, fandění, pivko.

Už úvodní „Tlak“ , balkánský dechový úlet “ Wuwuzelí “ nebo cover Mládkovy „ Lulu“ hýbou bránici nahoru a dolů. Jasným vrcholem alba je sedmá „ No a co pičo“ . Textově i hudebně.

Tohle album má za úkol pobavit a a to se stalo. Jen by mě zajímalo, jak by se u posléchu svě „ Lulu z Honolulu“ tvářil Ivan Mládek.

Něco mi říká, že by se bavil,tak jako já..

Johny from Troppau 6/5