Opustíme na chvíli metal a přesuneme se do rockové oblasti. Tentokrát nám Vašek z In Motion Agency zaslal ke zveřejnění pár zajímavých tipů. Nejprve se přesuneme do hlavního města Prahy, kde se v Music city  koná:

koncert DE IMPERFACTION, RUN OVER DOGS, SOULWAVE – Music City Club, Praha (20. 3. 2014)

Těžký funk s prvky rapu, sociální témata, maximální hráčské nasazení… Pražští DE IMPERFACTION jsou skutečně výraznou kapelou na naší scéně. Skupina, jejíž sestavu tvoří muzikanti z celého světa, má vlastní ksicht, dokáže publikum strhnout a převálcovat. DE IMPERFACTION vystoupí 20. března v Music City Clubu v Praze. Společnost jim budou dělat další dvě vynikající kapely – RUN OVER DOGS a SOULWAVE! deimperfaction

Silným prvkem DE IMPERFACTION jsou texty. Ty mluví o rostoucím nedostatku soukromí na planetě, obrovském množství násilí a vražd, naší generaci bez boha a tak dále. Za mikrofonem stojí úžasná Claudia da Veiga, která dokáže textům dodat tolik potřebné emoce!

SOULWAVE pocházejí z Maďarska. Jejich ostrý rock/blues fanoušci milují od roku 2007, kdy kapela vydala debutové EP. První dlouhrající deska One Night Stand pak byla skvělou hard rockovou jízdou. Kapela poté vyměnila rytmickou sekci a vydala povedené EP s názvem 1975.

Rockové alternativě se věnují i RUN OVER DOGS. Jejich hudba je dynamická, jemná a zároveň syrová. Kluci mají veliký drive, který vás jednoznačně pohltí!

Večírek v Music City Clubu bude plný výtečného funky, rocku i bluesu! Přijďte si poslechnout výborné kapely s tahem na branku! Akce začne ve 20 hodin. Vstupné je 190 korun. Studenti zaplatí pouhou stovku!!!

ODKAZY:

DE IMPERFACTION – www.bandzone.cz/deimperfaction

SOULWAVE – https://www.facebook.com/soulwavemusic1

RUN OVER DOGS – https://www.facebook.com/runoverdogs?fref=ts

MUSIC CITY CLUB – https://www.facebook.com/MusicCityClub

A s další akcičkou se přesuneme již blíže naší metropoli, tedy do Olomouce, kde se v místním clubu Bounty Rock Cafe  koncem března koná:

koncert NEIL ZAZA (USA) – Bounty Rock Cafe, Olomouc (31. 3. 2014)

Kytaru poprvé popadl v deseti letech a už ji nepustil… Fenomenální NEIL ZAZA z Ohia patří k největší kytarovým střelcům na světě. Má svůj styl, ohromný cit pro melodie, dechberoucí techniku, feeling… Jeho hra vás zkrátka uchvátí! Chcete se přesvědčit? Přijďte v pondělí 31. března do olomouckého Bounty Rock Cafe!

Neil Zaza NEIL ZAZA sice studoval hru klasické kytary, ale nakonec zakotvil u kytary elektrické, ze které dokáže vymačkat celou škálu emocí. Muzikant první zkušenosti sbíral se svojí kapelou ZAZA, která hrála hlavně ke konci 80. let. Na začátku 90. let už ale NEIL ZAZA fungoval jako sólový umělec. Debutové album Two Hands, One Heart vyšlo v roce 1992 a jasně definovalo Zazův styl. Úspěšná deska kytaristu parádně nakopla, ovšem to nejdůležitější se odehrálo až o pět let později, kdy vyšlo třetí album Sign. Rock, blues, funky… Tisíce pocitů, krásných melodií… Na scéně byl další kytarový hrdina, kterého bylo nutné brát vážně!

Své postavení jednoho z nejlepších kytaristů NEIL ZAZA potvrdil v roce 2002, kdy vydal vynikající vánoční album One Silent Night. Velkolepému vyznění dopomohl symfonický orchestr, se kterým se sólující kytarista dokonale pomazlil.

NEIL ZAZA je skutečná extratřída. Jeho styl hry možná někomu přijde jemnější, ale o to více krásných momentů a různých perliček v něm naleznete. Muzikant se veliké popularitě těší hlavně v Asii, kam se rád vrací. Pouští se také do různých workshopů a kurzů. Pokud obdivujete osobité kytaristy, neměli byste v Bounty Rock Cafe chybět. Na Zazův koncert totiž jen tak nezapomenete!!!

(Foto: archiv muzikanta)

ODKAZY:

BOUNTY ROCK CAFE – http://www.bountyrockcafe.cz/

FB UDÁLOST – https://www.facebook.com/events/271625076347015/?fref=ts

Václav Votruba

Tak toliko zase od Vaška. Neil Zaza by mohl  skutečně slibovat opravdu neskutečný hudební požitek, zatím

Mathi