Po delší době, při svých nepravidelných obchůzkách, zavítal PRYnCYPall.cz do bývalého květinářství u Mostu Pionýrů. Tedy, ne že bychom se tam zrovna sháněli po nějakých již uschlých růžích, ale zrovna tou dobou se v místním Hardcore cafe PLÁN B, konala zajímavá akce. Koncert britských PAY NO RESPECT společně s I AM REVENGE z Německa a švédských GUST. Důvod první tam jít.

http://www.casrock.cz/porady/hudebni-svetaci/hudebni-svetaci-pryncypallcz

I Am Revenge - Deutschland

I Am Revenge – Deutschland

Důvod druhý, proč tam jít, byl ten, že tak, jak je vše o lidech, kdy někteří z kruhu vystoupí a jiní přijdou byl ten, a nyní si nechci dělat nějakou protekci a využívat situace, ale shodou okolností mám také již jeden kapelu a v té kapele zpěvačku, která studuje i publicistiku, z čehož vlastně nakonec vyplynulo i to, proč nepospojovat pár věcí dohromady, příjemné s užitečnými a nevrátit se do dva roky opuštěných kolejí.

Tak jsme se s Wendy domluvili, že se tam stavíme a zkusíme něco spáchat.

Wendy mimochodem ráda souhlasila, že bude s námi spolupracovat, jelikož jí to dává zkušenosti a zážitky k nezaplacení, které lze využít i při svém studiu. Takže se tak trochu dnešní reportáž bude podobat uvedení dámy na scénu ;-)

Začátek koncertu, který měl  původně podle plánu odstartovat ve 20:00 hodin plus těch typických 20-30 minut déle z důvodu čekání na kapelu ze Švédska GUST. Důvod třetí. Ti ale nakonec na místo činu nedorazili a tak se někdy kolem deváté již začalo na jevišti něco hýbat a po krátké zvukovce spustili I AM REVENGE svou hardcorovou palbu mezi příchozí diváky. Těch  bylo tak něco mezi 30-40, prostě do obvyklé kapacity klubu.

O tom, že šlo o slušnej hardcore nelze nikterak pochybovat a za, odhadem tak, čtyřicet možná, jak je hardcore kapel zvykem i méně, nebylo co řešit.

Vlastně, celý tento průběh si můžete vychutnat v tomto zkrácenem sestřihu, zde:

Mezitím co se na podiu kapely střídaly, tak jsme s Wendy využili oné pauzy a trochu si vyzpovídali před klubem growlera Okama. Když jsme skončili s interview, tak to už britští PAY NO RESPECT tvrdě okupovali scénu, obleženou diváky.

PAY NO RESPECT - United Kingdom.

PAY NO RESPECT – United Kingdom.

 Pay No Respect, jak uvádí Kuba v událostech na Facebooku se na scénu vyškrábali z děr špinavýho anglickýho jihu teprve v roce 2007 a od tý doby jsou v podstatě pořád na cestách. Na podium se postavili třeba vedle Terror, Hatebreed, Terror,Sick Of It All nebo Sworn Enemy (a mnoha dalších). A šlo to vidět. Jejich set trval každopádně déle a diváci si přišli nakonec i na krátký přídavek.

Trochu zmatení tím, že švédove nakonec nedorazili, jsme se s Wendy pustili po koncertu do interview s kapelou venku na ulici před klubem.

Oba rozhovory,, ve kterém se vystupující interpréti podělili o své dojmy,  si můžete shlédnout zde, v možná časté, nově zavedené relaci Okénko Wendy Havelkové (livespot), která jistě potěší především zahraniční čtenáře a snad vrátí náš web tam, kde měl před dvěma léty našlápnuto:

Pozn.: Trochu jsme popletli kapely, takže Wendy si vyzkoušela i na ostro v praxi veškeré ty novinářské kechny a šotky, za což se trochu omlouváme, ale to by už asi nebyl ten správný hardcore ;-)

Závěrem nelze nic jiného, než poděkovat Wendy, která jak je vidno má publicistiku v sobě, za spolupráci, kapelám za skvělý zážitek, který si můžete prohlédnout i v tomto přiloženem fotoreportu, zde <–

a nezbývá, než se těšit na příště zase někdy někde,

Mathi