Máme tady jednu pozvánku, kterou nám zaslal Mike, bubeník kapely Sækədʒəwiːə, kterou jsme shodou okolností někdy dávno viděli na nějakém tom kole soutěže Break It. No, ale k věci: parník saca
Psychedelie, folk, blues, prog a stoner rock, tentokrát však v akustickém hávu! Americká čtveřice Simeon Soul Charger se po dvou a půl letech vrací do Ostravy, aby potvrdila svou pověst famózní koncertní kapely.
V pondělí 7. března 2016 odehrají „Simeoni“ speciální unplugged koncert v klubu Parník. Opustili domov kvůli evropskému publiku.
Simeon Soul Charger vznikli v americkém Ohiu v roce 2008. O rok později, po koncertě v jednom z legendárních klubů v New York City, byli pozváni na zkušební dvoutýdenní turné do Německa.
Zdejší publikum na muzikanty kolem frontmana Aarona Brookse nadšeně reagovalo a jejich první dvě EP byla po prvních dvou koncertech zcela vyprodána. Díky tomuto obrovskému úspěchu se „Simeoni“ v roce 2011 opět vrátili do Německa
a odehráli zde 60 koncertů.
Jejich mottem pro každou show byl samotný název kapely – Simeon (hebrejsky pomocí pozorného poslechu) Soul Charger (nabít duši).
Útočiště našli na staré bavorské farmě, kde také vzniklo i debutové album Meet Me In The Afterlife.
Deska vydaná nezávislým labelem byla nadšeně přijata hudebními kritiky, kteří psali o „rockovém albu roku“ i „nových Led Zeppelin“.
Reakce tisku i publika přiměly kapelu zůstat v Německu natrvalo.
V roce 2012 nahráli Simeon Soul Charger opus Harmony Square, filmovou rockovou operu, která sklidila uznání nejen na nezávislé scéně. Na následujícím albu chtěla kapela podle svých slov v prvé řadě zachytit strhující atmosféru svých koncertů.
Aaron Brooks (zpěv, kytara, klávesy), Rick Phillips (kytara, vokály), Joe Kidd (bicí, vokály) a Spider Monkey (baskytara, vokály) proto pozvali do studia své přátele a natočili všechny nástroje najednou, jako by šlo o živé vystoupení. Výsledkem je energická a odvážná deska A Trick Of Light (2014) plná hitových skladeb i bláznivých psychedelických experimentů, které dávají hudbě 70. let překvapivou, moderní, tvrdší a hypnotičtější podobu. Čtveřice od té doby neúnavně koncertuje, přičemž mezi stovkami „zářezů“ ve 14 zemích světa nechybí mj. rok staré vystoupení v pražském Paláci Akropolis. „Simeoni“ přijedou do Ostravy poprvé od června 2013 a své písně v tentokrát předvedou působivém akustickém hávu.
 Role předskokanů se ujmou ostravští Sækədʒəwiːə, kteří si pro tuto příležitost rovněž připravili osobitý unplugged set.
Pozn.: Jo, teda kdo by nevěděl o co jde náhodou, tak jako shodou okolností jsem se tam tehda nachomýtl a jako fakt jsem seděl na zadku ;-) , navíc, když jsem si četl zde onu tiskovku, tak se mi to hnedle vybavilo, takže si myslím, že by si opravdu hudební fajnšmekři přijít opět jednou na své, viz.:
Mathi
Informace o koncertě: Simeon Soul Charger (psychedelic rock, Ohio/USA)+ support: Sækədʒəwiːə (rock, Ostrava)
Kdy: Pondělí 7. března 2016, 19:00 až 22:00 hodin
Kde: Klub Parník, Sokolská třída 26, 702 00 Ostrava
Vstupné: 150,- Kč
-