Sylvie Bee

Dostalo se mi náhodou do rukou nějaké vydání nejmenované bulvární přílohy s vánočním TV programem, ve kterém jsem se dočetl, co si některé celebrity, známé z televizních obrazovek či rozhlasových přejí k vánocům a zveřejnilo se to pro jejich čtenáře.

Ať již se jednalo o věci řečené v humoru či vážně, nicméně mne to neinspirovalo k tomu, abych napsal tento článek či příspěvek, jelikož jej nosím již delší dobu v hlavě.

Vlastně všude panuje takový zvyk, že závěrem roku probíhají různé rekapitulace toho, co komu vyšlo a podobně a přípravy na další novou celoroční, pro některé již zaběhnuté akce, případně to, co se komu namane nového.

Vlastně v hudbě to neví nikdo a tedy ani my ne.

Tedy kromě toho, že hlavní autor těchto stránek Chico, bude jako vždy informovat a lepit obvyklé plakáty a řídit to, co je důležité z toho historického hlediska.

Já se zase od srpna začínám věnovat hudbě aktivně, ale věřím, že mne to nikterak neomezuje ani v další práci pro PRYnCYPall.cz a ani hudebně, jelikož ona neznámá kapela jede na takzvaný „ volný chod“.

Každopádně příštím rokem, počátkem dubna,

Dobytčí mor

PRYnCYPall.cz oslaví své pětileté výročí od vzniku těchto stránek a v únoru to bude jeden celý rok, co jsme začali fungovat na plno.

I za ten necelý rok však lze, po tom různém sondování zjistit spoustu věcí, které se odehrávají spíše někde zcela jinde a v jiné rovině, než je obvyklé dění a to jak u kapel, tak i u nás.

Tedy asi pravdou může být, že těch akcí je mnoho a bohužel, i kdybychom si přáli sami, tyto veškeré akce, na které nás zvou i samotné kapely navštívit, tak z jistých časových věcí to nevychází.

Mrzí nás to, ale jak by to řekl Napoleon Bonaparte: „ Dobře, nemůžeme být všude.“

PRYnCYPall.cz – banner

Nezjišťovali jsme, kdo by si tady za naších celebrit, co přál k vánocům či pod stromeček, ale víme, že asi vesměs všichni by si hlavně přáli mít narvaný sál a především, aby na ně bylo vyprodáno.

Dále lze zkonstatovat, že i díky našemu nějakému přičinění, se některým kapelám dostalo více příležitosti dostat se i do jiných médií, ať již rozhlasových či internetových a tím si trochu pomoci k o něco větší popularitě. Každopádně, my si jen děláme svou práci, asi jako každý jiný, tím obvyklým, někomu proti srsti jdoucím způsobem, ale víme, že to má i svůj účel.

Koneckonců jsme se setkali, jak jsem se dříve zmiňoval, i s pozitivními ohlasy.

Přesto, aby to nebylo jenom o nás a přinesli jsme nějaké ty novinky z toho hudebního dění, tak mně přijde na místě, zmínit, některé splněné přísliby.

Tedy, informovali jsme během roku, při hudebním festivalu Colours of Ostrava, jehož součástí byl i Festival v ulicích o tom, že ostravská šansoniérka, Sylvie Bee, chystá své vlastní nové webové stránky. Jak ten výsledek dopadl, se můžete přesvědčit zde:

http://www.sylviebee.cz/

Ostravská hudební legenda, která je spíše z blízkého Havířova a okolí SALAMANDRA, která se touhle tou dobou vrhá do přípravy nového alba, vyměnila zpěváka a Ivana Borovského nahradil Honza Bernátek.

Jeki z kapely AHARD dostal k narozeninám nové tetování v podobě elektrické kytary, které si můžete prohlédnout na jeho profilu na –>facebook.com<–

Jak Daniel Kanálik z kapely Dobytčí mor hovořil o připravovaném novém albu, které by mělo vyjít někdy v poslední době, tak Dobytčí mor již prezentoval malou ukázku z alba Plague 2012:

 

I my jsme tak trochu hledali zkušenosti a novoty a improvizovali a určitě další nápady se pokusíme zrealizovat.

Možná že skalní fanoušci konkrétních kapel zaznamenali těch změn více než my,

Martin & Chico

přeci jen se to snažíme mapovat poněkud obšírnějším způsobem, protože v tom hudebním odvětví se pořád děje něco nového, na co je se vždy těšit, ale je to jen takový výpich toho, co mi během těch pár dnů, než se vám pod stromečky objeví nové struny, sady činelů, bicích, trsátka, šňůry, pedály a jiné šlapky,  samolepky, placky, cérečka, trička s logem nejoblíbenější kapely, případně i ponožky či jiné spodní prádlo a jiné potřebné i nepotřebné věci, ale to je tak zhruba v kostce, jak jsme s Chicem při poslední toho roku společné poradě zkonstatovali u piva v bývalé restauraci Marica, nyní Vabank, poblíže nefunkční Underground Arény, takže v tom příštím zase někdy někde na viděnou.

Za PRYnCYPall.cz přeje hezké vánoce a hodně štěstí, úspěchů, zdarů a slávy v tom roce dva tisíce třináctém.

Tak zatím příjemnou zimu

Mathi Basssnake from Methan-city