Vašek z In Motion Agency nám znovu zaslal pár zajímavých tipů. Tentokrát pro ty, kteří se v jistou dobu mohou motat po naší stověžaté matce měst Praze. Pokud by chtěli, mohli by počátkem posledního únorového týdne navštívit:

Pražský Music City Club, který oslaví třetí narozeniny rockovým večírkem

timeline2Slavnostní atmosféra zavládne 21. února v Music City Clubu. Oblíbený klub, který se nachází v ulici Ocelářská v pražských Vysočanech, oslaví třetí narozeniny! Na mejdanu, který vypukne už v 19.30, vystoupí čtyři různorodé rockové smečky, a to LOST FATE, THE TRAVELERS, BOMBEROS a BU-FU.

LOST FATE – http://bandzone.cz/lostfate

Kladenští LOST FATE vznikli v roce 2012, přičemž první koncert odehráli vloni v říjnu. Jejich muzika se pohybuje v crossoverových vodách. Je přímočará, syrová a melodická. Mladičká kapela se aktuálně prezentuje prvním demíčkem, které si můžete poslechnout na

http://bandzone.cz/lostfate.

THE TRAVELERS – http://www.thetravelers.cz/

„Hudba je citlivá i energická, kombinující skvělý zpěv, živé nástroje a promyšlené doprovodné samply.“ Tak sami sebe definují pražští THE TRAVELERS, kteří se nechali inspirovat britskou pop/rockovou scénu. V jejich muzice nechybí příjemné melodie a emoce. Na kontě mají výborné EP, singl či účast na Ekompilaci 2013.

BOMBEROS

Na ostřejší strunu brnknou pražští BOMBEROS. Syrový rock´n´roll se valí dopředu, nechybí úderné refrény a drsné kytary. Zkušená kapela má za sebou několik nahrávek – stáhnout si je můžete na stránkách http://www.bomberos.cz/.

BU-FU – http://www.bufaci.cz/

Nejtvrdší smečkou večera budou BU-FU. Dynamický hard core, houpačky, české texty… Tato energická kapela vás nakope! Kluci nedávno pokřtili své nové CD, které bude na místě k dispozici!

Zajímavostí jistě je, že: http://www.novinky.cz/kultura/326248-bu-fu-kdyz-to-bude-dobre-znit-spojime-hard-core-s-dechovkou.html

Přijďte podpořit oslavence a živé kapely! Klub bude otevřen od 19 hodin. Na baru můžete čekat zajímavé akce a počítá se i s tombolou. Další informace naleznete na FB Music City Clubu.

Program:

19:30 – 20:30 – LOST FATE, 20:40 – 21:40 – THE TRAVELERS, 21:50 – 22:50 – BOMBEROS, 23:00 – 00:00 – BU-FU

ODKAZY:

MUSIC CITY CLUB – https://www.facebook.com/MusicCityClub

* * *

S další věcí se přesuneme do měsíce března na samotný sever Čech, tentokrát do Mostu, který je součástí i evropského tour již dříve avizovaných norských kapel:

Hardcore & Metal Club Fest Vol. 1 – Most, klub Záchytka (7. března 2014)

Čtyři nabušené zahraniční kapely představí tuzemskému posluchači první ročník festivalu Hardcore & Metal Club Fest Vol. 1, který se uskuteční 7. března v mosteckém klubu Záchytka. Fanoušci se mohou těšit na mladou a řádně nadrženou krev z Norska a Německa – DEAD LIKE SWANSEA, ECHOES OF A LIFETIME, ATENA a TURN THE TABLES. Tuzemskou scénu zastoupí smečky FALLEN FAITH, ŽÁDNÝ SMĚR a UNRATED. ravenposter_updated

DEAD LIKE SWANSEA pocházejí z německého Chamu. Mladá kapela hraje divoký metal core, ve kterém nechybí ani prvky klasického hard coru. Za mikrofonem stojí hned dva zpěváci, kteří se s tím nepářou!

https://www.facebook.com/deadlikeswansea

ECHOES OF A LIFETIME jsou nováčky na scéně. Na jejich muzice to však v žádném případě znát není! Prvotřídní metal core s pořádnou dávkou melodií, sekaných riffů a nasraných vokálů!

https://www.facebook.com/EchoesOfALifetime

Norská ATENA zahraje na experimentálnější strunu. Jejich skladby jsou složité, přesto jim nechybí „drajv“ ani tah na branku!

https://www.facebook.com/atenaofficial

Z Norska pochází i oblíbená banda TURN THE TABLES, která hraje technický a moderní metal core. I když mají kluci na kontě prozatím jen EP z roku 2012, na scéně už mají skvělé jméno!

https://www.facebook.com/TurnTheTablesBand

Core muzika je blízká také teplickým FALLEN FAITH. Kapela má v zádech album One More Time, které si můžete poslechnout například na jejich Bandzone profilu. Momentálně FALLEN FAITH pracují na nové fošně!

http://bandzone.cz/mirrorsoftheshadow

Pokud holdujete spíše jemnější a zpěvnější muzice, určitě vás zaujmou tepličtí ŽÁDNÝ SMĚR. Co hrají? Pohodový rokec s českými texty. „Máme rádi rock’n'roll, alkohol, drogy, holky, zvířata, koncerty, kytary, poezii 19. století a naše maminky,“ říkají o sobě na svých stránkách… Připravte se na opravdovou pařbu, ze které by maminky radost neměly!

http://bandzone.cz/zadnysmer

Svižný rock představí také místní UNRATED, kteří se momentálně prezentují novou fošnou No Way Out, jejíž část si můžete poslechnout na kapelním Bandzone!

http://bandzone.cz/unrated

Hardcore & Metal Club Fest Vol. 1 vypukne v 19 hodin. Vstupné je 150 korun. „Celý výtěžek půjde kapelám na pohonné hmoty,“ dodal organizátor Lukas Palatinus z agentury Black Cloud Picture.

ODKAZY A KONTAKTY:

E-MAIL – palatinusbooking@gmail.com (Black Cloud Picture)

FB UDÁLOST – https://www.facebook.com/events/1391819137727598/?fref=ts

Václav Votruba

Takže pro náš kraj je možné, že třeba některá z těchto kapel může ukotvit v hledáčku a povědomí místních hudebních producentů a třeba se s ní můžeme někdy v budoucnu setkat na nějaké akci i zde, u nás na Ostravsku. No, anebo je možné, že také ne Wink

Tolik Mathi