Chico, Ivo Schamanek a Soňa

Na závěr roku se nám podařilo navštívit ještě jednu akci i když den předtím se v Hudebním klubu Hudební bazar konal, zřejmě vynikající koncert skupiny Marrow, ale 28.12.2012 ve Vítkovické restauraci Schöntal se konal Sousedský rej.

V podstatě se jednalo o takovou hospodskou zábavu, či jak se kdysi nazývalo Diskotéku pro starší a pokročilé, kterou pořádal známý Ostravský bluesmann a písničkář Pepa Streichl.

Přesně v 18:00 hodin, tuto akci uvedl Pepa Streichl citátem:

„Je právě přesně tolik hodin, kolik právě je, neboť my začínáme vždycky přesně.“

Načež se pomalu zábava začla rozjíždět.

V průběhu zábavy bylo možno si zatancovat u dávných hitů počínaje Michalem Tučným, Hanou Zagorovou, starým Olympicem, Waldemarem Matuškou a vůbec vším, čím nás Pepova hudební produkce provázela.

K dispozici byl Ostravar 12 a také i spousta dobrého jídla. I přesto, že podle zmínek nechal Pepa navařit hrnec guláše, tak my jsme dali přednost jisté specialitě podniku tzv. Kupě kuřecích řízečků, což nám přišlo takové nejlepší a rozhdoně jsme, co se týká tohoto tzv. dlabance, nelitovali.

Pepa Streichl při tanci

Asi smyslem a cílem každého majitele či provozovatele restaurace je to, aby se zaplnil lokál, což se v tomto případě povedlo.

Jedinou stinnou stránkou celé této akce, byl nedostatek ženského pohlaví, ale i tak se sem tam desítka přítomných dam protočila v kole včetně obsluhy.

My, jenž jsme tam spíše působili v podobě komparsu, jsme se během večera shodli při debatách o Ostravských restauracích, hudebních klubech a jejích historie, že důležité především je, by různé akce byly zdokumentované. Tudíž i táto, vzhledem k tomu, že právě takovýmto, kolikrát velice důležitým společenským akcí se obvykle nevěnuje žádná pozornost, což si myslím, že je třeba napravit.

Nakonec i samotný pořadatel, Pepa Streichl ve svém úcty hodném věku si udělal své čestné kolečko na tanečním parketu.

Více v přiloženém fotoreportu –> ZDE <–

Tak to tak zatím z Ostravského hudebního prostředí a v tom příštím roce zase: Na Shledanou.

Mathi Basssnake from Methan-city